Un rosegador de molt bon paladar

A la nostra gastronomia, la mediterrània en general i la valenciana en particular, podem trobar plats exquisits de tots els tipus però hi ha d’alguns que no els degustem bé siga per por o per “fàstic”. Parlem de les conegudes anques de granota; els cervellets tant de vedella, de conill o de corder; les “Patates Emmascarades” (aprofitant la sang i els menuts del porc) i la “Sang en Ceba” d’entre moltes altres receptes. Però en destaca una ben curiosa.
Tradicionalment, la denominada Paella Valenciana no sols portava oli, pollastre, conill, «ferraura», «garrofó», tomaca, aigua, sal, safrà i arròs, sinó que en algunes zones properes a l’Albufera i a causa de la poca oferta tant de conill com de pollastre, decidiren afegir “Rata de Marjal”. Aquest rosegador era conegut per viure als arrossars d’aquest paratge i era caçat per a introduir-lo en la paella. Antigament i com va immortalitzar Vicent Blasco Ibáñez era “un menjar digne d’un príncep).
En l’actualitat aquesta rata ha anat donant lloc en aquestes zones a altres carns com l’ànec, també abundant i fàcil de caçar, ja que el consum de Rata de Marjal no és del tot recomanable per l’elevat ús d’insecticides als arrossars.
Però potser aquesta costum no estiga perduda del tot, ja que com es coneix a la zona est de la Ribera Alta i Oest de la Ribera Baixa, al poble d’Albalat de la Ribera continuen fent la seua paella amb Rata de Marjal, pel qual se’ls coneix amb el malnom de “rateros”.
Espere que després de llegar aquest article us hagen entrat tantes ganes de menjar una bona paella amb aquesta carn com a mi

.rata

Esta entrada fue publicada en curiosidades. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Un rosegador de molt bon paladar

  1. La verdad es que es un plato apetecible. Me gustaría saber si al ingerir este tipo de rata, corro el riesgo de contraer alguna enfermedad de la que estos animales pueden ser portadores.

    • Bé, aquest tipus de rata pot ser portadora d’alguna en infermetat, com la majoria de la carn caçada que consumim (bé perdius, ànecs o conills). Això no lleva que després d’una bona cocció la carn estiga llesta per a ser ingerida sense cap tipus de problema per al nostre organisme. Salut.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s