Això és mel!

Típica expressió valenciana, especialment de la zona de la ribera, per a designar o referir-se a quelcom que ens agrada. No es d’estranyar l’expressió per la comparació, ja que la mel, és un dels millors i mes saludables productes dels que ens atorga la natura.

La mel es produïda per les abelles a partir del nèctar de les flors, transformat i combinat amb l’enzim glucosa oxidasa. Principalment, aquest or líquid està compost per aigua i sucres senzills (glucosa i fructosa), que fan de la mel una font d’energia ràpida. Aquesta dolçor de producte també aglutina propietats antimicrobianes, antisèptiques i cicatritzants; utilitzat també en cosmètica per les seues qualitats astringents i suavitzants.

No podem parlar de la mel sense anomenar-ne el gran ventall de varietats i productes relacionats, que també elaboren aquests admirables insectes. Per destacar-ne alguna podríem recomanar la de romer, bruc, taronger o eucaliptus entre d’altres. Cada tipus de mel te unes propietats físiques, químiques i organolèptiques diferents segons la varietat del nèctar recollit. Anomenar també productes molt beneficiosos per a la salut com el pol·len, la gelea reial o el pròpoli.

Si en voleu saber més sobre la mel, com a net, nebot i fill d’apicultors que sóc, esteu convidats a visitar el meu poble, Montroi, el cap de setmana del 8 al 10 de Novembre ja que te lloc la FIVAMEL (Fira Valenciana de la Mel), declarada d’interés turístic.

Esta entrada fue publicada en eventos, gastronomía, salud y bienestar. Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Això és mel!

  1. Víctor Sa dijo:

    Allí estarem eixe cap de setmana, 100% recomanable aquesta fira. Molt bon articul, com tu i la majoria de valencians diem «això és Mel»

  2. Clara Bosch Alemany dijo:

    Bona i real explicació del producte,fira recomanable però la meva expressió es » aixo és mel de romer» tal volta perquè és la que més m’agrada. Salut i bona fira

  3. Sens dubte, la mel de romer és la millor!! Per cert, us adjunte un article de hui mateix al diari comarcal riberaexpress que inclou una entrevista al meu avi.
    http://www.riberaexpress.es/

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s