Malnutrició

És veritablement injust el fet que en alguns països hi hagen xavals que tinguen problemes d’obesitat, i per contra, en una altra part del món hi hagen xiquets de la seua mateixa edat que manquen de mitjans per a poder tenir una dieta digna.

Què és la malnutrició? Ens referim a una condició dietètica causada per una insuficiència o excés d’un o més nutrients en la dieta. Una persona corre risc de malnutrició si la quantitat d’energia i/o nutrients de la dieta no satisfà les seues necessitats nutricionals.
En els països desenvolupats, les conseqüències de portar una dieta molt baixa en energia es dóna en persones que pateixen d’anorèxia nerviosa, i a voltes entre les persones majors. En aquests països, la forma més comuna de malnutrició energètica és la sobrenutrició, com per exemple l’obesitat, que augmenta el risc de malalties com la diabetis i les malalties del cor.

Per l’altra part, si una dieta manca de nutrients, qui la consumeix acabarà per desenvolupar símptomes de deficiència nutritiva. Els efectes dels dèficit de nutrients poden ser greus i tenir gran efecte en els índexs de morbiditat i mortalitat en els països en vies de desenvolupament, on són més freqüents. És evident que una dieta de pocs aliments pot mancar de certs nutrients.

No som conscients de la importància que té tenir una bona, adequada i equilibrada alimentació diària. Hem d’escollir amb detall els aliments que ens aporten l’energia suficient per a poder afrontar el dia a dia i realitzar el nostre treball amb eficàcia.

Esta entrada fue publicada en salud y bienestar, sociedad. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s