Destrucció transgènica

Al març, Hongria va introduir una nova regulació per impedir l’ingrés i comerç de llavors OMG (transgènics inventats per Monsanto) on cada estat havia de revisar i vigilar el trànsit de llavors abans de la seva introducció al mercat local. No obstant això, algunes llavors transgèniques van ser barrejades amb les normals. És per això que molts agricultors hongaresos tenien plantes transgèniques als seus camps sense ser-hi conscients.

En conseqüència, els agricultors adoptaren una postura valenta contra el gegant biotecnològic Monsanto i la modificació genètica, destruint 1000 acres de dacsa que van ser conreats amb llavors modificades. Així es va poder evitar la contaminació d’altres cultius, ja que no arribà a pol·linitzar en els camps veïns, segons Lajos Bognar, Sotssecretari d’Estat del Ministeri de Desenvolupament Rural d’Hongria.

Aquesta actitud per part tant del poble com del govern hongarès deu servir d’exemple a les desenes de governs que molt probablement han cedit icontinuen cedint davant les pressions i suborns de corporacions com Monsanto, mostrant-se complaents amb l’ús indiscriminat de grans genèticament modificats.

A gran escala, la proliferació de la llavor transgènica és un cop mortal per a l’agricultura lliure que s’ha decidit protegir en països com Hongria. Això, almenys per sobirania, hauria de ser respectat per la corporació.

 

http://r-evolucion.es/2013/08/26/hungria-se-acaba-la-paciencia-y-agricultores-destruyen-todos-los-cultivos-de-monsanto/

 

monsanto Hungria 02                         monsanto 01

Esta entrada fue publicada en notícias, sociedad. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s