Extracció del gluten dels aliments

Els experiments duts a terme pels investigadors del CSIC sobre el gluten en aliments, els ha portat a descobrir i patentar un nou mètode d’extracció del gluten en aliments íntegrament, tant hidrolitzat com intacte.

Aquest nou mètode permet detectar i extreure el gluten fins i tot quan l’aliment ha estat sotmès a tractaments de calor o hidròlisi, podent estar modificada l’estructura proteica del gluten. Els que pateixen la malaltia celíaca (intolerància al gluten), estan determinats genèticament a no poder ingerir aliments que ho continguin, ja que aquestes proteïnes poden produir-los atròfia total de les vellositats intestinals. El seu únic tractament és mantenir una dieta sense gluten la resta de la seva vida, d’aquí la importància d’aquest nou mètode.

El mètode està basat a emprar dues substàncies, tris(2-carboxietil)fosfina (TCEP) i N-Lauroilsarcosina, en una dissolució tampó de pH 7-8, per extreure per complet el gluten intacte i hidrolitzat dels aliments.

Esta entrada fue publicada en notícias, salud y bienestar. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Extracció del gluten dels aliments

 1. ivan dijo:

  La veritat és que qualsevol avanç front esta malaltia s´agraïx moltíssimt! Vos ho diu un celiac recentment diagnosticat (dos anys enrere).
  Aquest mètode te bona pinta la veritat, sols que hauràn d´assegurar-se al 100% de que el gluten ha dessaparegut en la seua totalitat.
  Espanya és una de les pioneres a nivell mundial en l´estudi d´aquesta enfermetat. La cosa, en estos últims anys, està millorant molt, però aixina i tot, queda molt camí per fer encara.
  M´agradaria donar les gràcies a tota la gent que dedica el seu esforç per al benestar d´aquest col·leciu!! Ens feu la vida molt més fàcil!
  Un salut!

 2. Sería una mejoría importante para poder mantener nuestra dieta sin tener que cambiar tantos hábitos alimenticios ya adquiridos.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s