Iogurt contra la hipertensió

Després de nombrosos assajos i experiments portats a terme en el camp de la biotecnologia, s’ha descobert que un ingredient compost per dos pèptids disminueix la pressió arterial.

Aquests pèptids posseeixen una capacitat vasodilatadora i s’obtenen a partir de la hidròlisi enzimàtica de proteïnes presents en la llet i en la clara d’ou, gràcies a l’enzim pepsina. Se sap que alguns pèptids de la seqüència de determinades proteïnes alimentàries produeixen efectes fisiològics, podent utilitzar-los en el tractament de malalties cròniques.

Un estudi realitzat a l’Hospital Ramón y Cajal de Madrid amb voluntaris hipertensos durant sis setmanes prenent iogurt amb pepsina va donar uns resultats molt reveladors. La pressió arterial sistòlica mitja va passar de 154mmHg a 139mmHg. Si es considera hipertensió per sobre dels 140mmHg, podem dir que algun d’aquests pacients podrien deixar d’estar catalogats com a tal.

Aquest tipus de descobriments i experiments reeixits obrin un ventall de possibilitats a nous tractaments per a aquest tipus de malalties vasculars cròniques o que poden complementar els tractaments que ja es fan mitjançant altres medicaments.

Esta entrada fue publicada en ciencia e investigación, salud y bienestar. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s