Jaranga de Turís

La “Jaranga” és un plat típic al meu poble, Turís. És un plat que s’utilitza sobretot a celebracions amb amics o família per a qualsevol menjar i també per a celebracions col.lectives del poble com és la “Jaranga dels Clavaris” que es celebra a octubre en les festes de San Francesc de Borja o concursos de jaranga realitzats a algunes falles del poble.

El ingredients que s’utilitzen són: oli d’oliva, creïlles, cebes i ous.

L’elaboració del plat és senzilla:

En primer lloc, es pelen les creïlles i les cebes i es trossegen.

S’encén el foc (si es a llenya molt millor) i es posa el oli a calfar en la paella.

Qual l’oli estiga calent es posen a sofregir les creïlles i quan ja hajen perdut el color cru s’afegix la ceba.

jaranga 2

Quan ja estiguen  les cebes i les creïlles quasi fetes, s’afegixen els ous, s’aboquen els ous directament sobre les creïlles i ho deixem quallar.

I ja tenim la jaranga perfecta per a menjar.

Cadascú té el seu toc personal per a realitzar-la, uns la preferixen més oliosa, altres menys, altres no posen ou, altres menegen el ou… Però la essència de la jaranga és la mateixa.

Com a opcional podem acompanyar-la d’embotit o carn “torrà”.

jaranga 3    jaranga1

Espere que probeu aquesta Jaranga perque no sabeu el que es perdeu si no ho heu probat. Hi ha que promocionar els plats típics de la nostra terra. Bon profit!!

 

Esta entrada fue publicada en curiosidades, gastronomía, sociedad. Guarda el enlace permanente.

5 respuestas a Jaranga de Turís

  1. Lola dijo:

    Ho puc afirmar. És un plat senzill de fer,barat i no per això deixa de ser menys bo. Recomane que es probe a qui no ho haja fet. un abraç.

  2. Teresa dijo:

    Tota la raó.Està “guai”,tindre un plat típic del nostre poble i que estiga tan bo.A tot el mon li agrada….per qué serà?

  3. Dolores González dijo:

    A mi m’agrada amb la creïlla rostideta i amb ous deixats caure. Encara que hui està molt relacionada amb festes, abans es feia en totes les cases.

  4. xequebo dijo:

    Sencill, barat i… boníssim!!!

  5. AMPARO CORELL dijo:

    A mi m agrada molt la jaranga,i si va acompanyada d embutit encara millor!!!!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s