Llet adulterada amb melamina

Aquest incident va tenir lloc fa uns anys a la Xina, veient-se implicades les principals empreses fabricants de làctics en aquest país. Es va destapar l’escàndol per la venda de llet en pols i líquida per a nadons, adulterada amb aquesta substància tòxica.

La melamina (C3H3N6) és una molècula que s’utilitza generalment per produir resines, coles, aglomerats, mobles de baix cost o fins i tot fogons. En aquests casos de contaminació, el compost hauria estat agregat perquè el producte semblés tenir un major contingut de proteïnes, causant greus danys i fins i tot la mort d’alguns nadons.

Donades les aplicacions d’aquest compost, els estudis toxicològics s’havien dut a terme en el supòsit de l’exposició laboral, com per inhalació o contacte amb la pell, però mai per ingestió, per tant, es desconeixien els seus efectes. Poc després es va descobrir que la melamina s’acumulava en el ronyó ja que l’organisme i especialment el dels bebès és incapaç de filtrar aquesta substància.

Finalment, les 22 empreses implicades van construir un fons comú per sufragar les possibles malalties i indemnitzar a les famílies afectades. Es van reforçar també els controls sanitaris dels productes asiàtics amb destinació a la resta del món.Melamine

Esta entrada fue publicada en ciencia e investigación, salud y bienestar. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s