Albergínia transgènica!

Fa unes setmanes va sortir a la premsa que Bangla Desh anava a llançar la primera albergínia transgènica al mercat . Aquesta albergínia conté el gen Cry1Ac procedent del bacteri Bacillus thuringiensis ( Bt ). Aquest gen, confereix resistència a dues de les plagues més terribles per aquest cultiu a Àsia , el trepant , tant el que ataca a la tija com al que ataca el fruit . La proteïna que incorporen és tòxica per a l’epiteli intestinal de les larves de trepant, pel que el seu consum és inofensiu en mamífers , prova de això és que el bacteri Bt s’utilitza com a insecticida ecològic escampat sobre el cultiu.

Aquest desenvolupament  a sigut possible per un organisme públic de recerca, l’Institut de Recerca Agrícola de Bangla Desh ( Bari )i no de cap multinacional. D’aquesta manera, el país es converteix en el primer de la regió en conrear un organisme transgènic amb fins alimentaris .

bangladesh

Bangladesh converteix així en el país 29 de la llista dels que sembren transgènics.

Altres dades…

Després de superar totes les proves i emesos els informes, aquesta varietat ha necessitat 2 dies per obtenir l’autorització… no com a Europa, on la patata Amflora  va necessitar 12 anys.

Altres països com Índia , Pakistan i Myanmar cultiven transgènics , però no per a fins alimentaris; només cultiven cotó , que després importem a Europa (per a les NOSTRES samarretes…), tot que impedim als nostres agricultors sembrar cotó transgènic …

Esta entrada fue publicada en ciencia e investigación, notícias. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s