Tomàquets sense llavors

Un equip d’investigadors del  CSIC ha aconseguit obtenir tomàquets sense llavors i amb un elevat contingut en carotenoides a partir d’ovaris no fecundats.

En la major part de les plantes , el pas de flor a fruit no té lloc en absència de fecundació . No obstant això , en determinades condicions , hi ha la possibilitat que per partenocàrpia si.

L’experiment consisteix en bloquejar, mitjançant enginyeria genètica, el desenvolupament dels estams ,i així generar plantes amb esterilitat masculina. Els ovaris d’aquestes es desenvolupen sense necessitat de fecundació, i dóna lloc a fruits sense llavors o partenocàrpics.img_13489

El treball podria tenir aplicacions en el sector agronòmic , ja que permet un millor control de les collites. També podria resultar d’interès per a la indústria del processat del tomàquet , que es beneficiaria dels fruits sense llavors .

Fins ara , el desenvolupament de fruits partenocàrpics s’havia aconseguit mitjançant l’ús de reguladors del creixement de la planta . No obstant això , segons els investigadors , aquests tractaments exògens condueixen generalment a malformacions i fruits de baixa qualitat .

Esta entrada fue publicada en ciencia e investigación. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s