Bioplàstics fets amb alls

Tots coneixem les fabuloses propietats que té l’all com a desinfectant i microbicida. Aquestes propietats tan beneficioses han estat aprofitades per una empresa de Granada per fabricar un envàs de plàstic biodegradable utilitzat en la conservació de fruites i verdures.

Es tracta d’afegir additius en petites quantitats, per evitar el problema de l’olor, en els porus de la capa de plàstic en contacte amb els vegetals o les fruites. Aquests additius posseeixen propietats antimicrobianes i fungicides, que retarden la aparició de bacteris i floridures típiques en aquests aliments. Els principis actius d’aquests additius s’obtenen mitjançant un procés d’extracció orgànica a partir d’una pasta feta amb alls.

Tant els investigadors del projecte com la directora d’aquest, afirmen amb orgull que l’acció progressiva que tenen aquestes càpsules sobre l’aliment a partir del moment en el que ha sigut envasat, atorguen al procés de conservació d’un major control per part del fabricant, ja que el lliurament dels compostos es manté en el temps. També argumenten que augmenta considerablement la vida útil del producte envasat, y per conseqüent el seu valor econòmic.

Aquest treball està inclòs dins del projecte europeu PLA4food, en el que també participa l’institut tecnològic del plàstic de València. Aquests tipus d’envasos ajudaran a millorar la qualitat dels aliments, augmentar el temps de conservació i el temps de vida útil i el més important, millorarà la seguretat alimentària front a agents microbians patògens.

Esta entrada fue publicada en ciencia e investigación, salud y bienestar. Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Bioplàstics fets amb alls

  1. Mireia dijo:

    Em pareix genial aquesta investigació sobre l’all i el fer de fabricar plàstics amb dit aliment, perquè a més de ser biodegradable, també ajuda a conservar millor els aliments i més temps, a més a més al augmentar el seu valor econòmic el propietari de la patent també tindrà un major benefici econòmic i podrà seguir investigant més productes com aquests. Em pareix, sincerament, un gran avanç amb lo que a alimentació es refereix.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s