Un estudi fet per l’equip del bioquímic Adrian Gombart , de l’Institut Linus Pauling de la Universitat Estatal d’Oregon a Corvallis( EEUU), desvetlla dos compostos que poden reforçar el sistema immunitari innat. Aquests són el resveratrol; trobat en el raïm, i un compost anomenat pterostilbeno present en els nabius (en castellà “arándanos”).
Tots dos van reaccionar sinèrgicament amb la vitamina D i van tenir un efecte significatiu augmentant l’expressió del gen CAMP humà, gen involucrat en la funció immunitària .
La investigació es va fer amb cultius en laboratori de cèl·lules, però no prova que es puguin obtenir resultats similars com a resultat del consum dels fruits, però sens dubte obre un camí per investigar el potencial d’alguns aliments i examinar més a fons la possibilitat de millorar la resposta immunitària.
El resveratrol ha estat el tema de molts estudis per a desvetllar els seus possibles beneficis en la salut , des de reduir el risc de patir malalties cardiovasculars , fins a la lluita contra el càncer .
El gen CAMP també ha sigut tema de molts estudis , i tal com s’ha demostrat , té un paper clau en el sistema immunitari innat,el qual, és fonamental , sobretot tenint en compte com molts antibiòtics estan perdent cada vegada més la seva efectivitat.