Cuida’t les dents, compte amb el que menges.

En hivern, els menjar de cullera són molt més apetitosos. Moltes vegades aquests aliments tan calents són roïns per a la salut bucodental i poden provocar greus malalties.

Per a evitar taques a l’esmalt cal esquivar algunes fruites i verdures com la magrana o la remolatxa.

Quan fa fred, menjar plats calents ens ajuda a combatre’l, però açò porta a grans canvis de temperatura que debilita les dents i afavoreix l’aparició de taques.

Hi ha carns (principalment les de caça) que són molt fibroses i costen de masticar, fent que la gent amb problemes de genives tinga que evitarles.

Les begudes com el café o el vi sequen la boca provocant que les taques d’altres aliments s’instal·len amb major facilitat.

La-importancia-de-los-dientes

Per una altra part, trobem un ampli ventall d’aliments que són beneficiosos per a la nostra boca com, per exemple les verdures, ja que al contenir gran quantitat de fibra hem de mastegar-la millor i per conseqüent, produïm més quantitat de saliva afavorint el manteniment de les dents. A més també hi ha fruites com les figues o el coco que ajuden a prevenir malalties a les genives.

Els llavis també són una part molt important de la boca i a causa del fred, moltes vegades es tallen produint una picor molest. Amb els llegums pots evitar açò gràcies a l’aportació de vitamina B.

Finalment cal aportar calci i fòsfor per protegir l’esmalt dental mitjançant els productes làctics.

Esta entrada fue publicada en salud y bienestar, Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s