Llet rica en omega-3 i de manera natural

L’omega-3 són uns àcids grassos que ajuden a disminuir el risc de malalties cardiovasculars. El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) ha desenvolupat com obtenir omega-3 en la llet de manera natural.

La tècnica consisteix en aconseguir que els àcids grassos omega-3 que incorpora la dieta del  bestiar apleguen intactes a l’intestí prim, sense passar pel rumen.

leche_con_omega_3

La llet és un aliment pobre en omega-3. Fins ara s’augmentava la quantitat d’omega-3 de la dieta dels remugants, però al passar per rumen, aquests són atacats per enzims que li lleven el seu valor biològic. Per tant, la quantitat d’àcids grassos que es filtra a la llet és molt reduïda.

L’objectiu de l’estudi és aconseguir que l’omega 3 passe directament a l’intestí prim. Ho han experimentat amb cabres que estaven entrenades per mantenir actiu el reflex de la gotera reticular en l’edat adulta.

El reflex de la gotera reticular és un mecanisme que tenen els remugants durant les primeres setmanes de vida que fa que la llet ingerida no passe pel rumen. Quan els animals deixen de ser amamantats perden aquest mecanisme.

Amb uns estímuls sensorials s’ha aconseguit que no perden aquest mecanisme. Amb aquest procés s’augmenta 10 voltes la quantitat d’omega-3 en la llet obtinguda.

A més de l’increment d’omega tres, es redueixen els àcids grassos trans i els saturats que són perjudicials per a la salut.

 

Esta entrada fue publicada en ciencia e investigación. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s